Zadeldekjes en sjabrakken kopen

Zadeldekjes en sjabrakken

Zadeldekjes zijn er in verschillende vormen en maten. Zo zijn er de zadelvormige sjabrakken, veelzijdigheids zadeldekjes, dressuur zadeldekjes en spring zadeldekjes. De dekjes zijn verkrijgbaar in diverse maten, van pony, cob, full tot extra full. Het aanbod dekjes online is erg groot en het kan gebeuren dat je hierdoor juist dat ene zadeldekje waar je naar opzoek bent misloopt.

Waar moet je op letten als je een zadeldekje kiest

Op paardendekje.nl vindt je het aanbod dekjes en sjabrakken van verschillende grote webshops in één overzicht. Momenteel bevat de website onder andere zadeldekjes van merken als Eskadron, HV Polo en BR van onder andere Divoza, Epplejeck, De Kroo en Horze. Met het uitgebreide filter, zoek je gemakkelijk op jouw favoriete kleur, merk of gewenste maat voor het zadeldekje.

De zadeldekjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en op deze site eenvoudig te filteren op kleur. Zoek een kleur zadeldekje, dat past bij de kleur van jouw paard. Op bijvoorbeeld een zwart paard passen vrijwel alle kleuren, maar wat jij mooi vindt is natuurlijk een kwestie van smaak.

Het is belangrijk bij het aanschaffen van een zadeldekje, dat je niet alleen kijkt naar de kleur van het dekje, maar ook naar het materiaal en de maat. De dekjes moeten goed passen onder het zadel en niet te strak op de schoft van het paard aansluiten. Goed passende zadeldekjes bieden bescherming en comfort voor het zadel en het paard.

Ook het materiaal waarvan het dekje is gemaakt is van belang. Kies een materiaalsoort dat goed ademt en het zweet opneemt. Op deze manier wordt het zadel beschermd tegen zweet en vuilresten. Dekjes die snel opdrogen en goed ademen helpen het paard ook snel op te drogen.

Waar moet je op letten als je zadeldekjes gebruikt

Let er altijd op bij het opzadelen dat het dekje niet dubbel ligt onder het zadel. Zorg ervoor dat de zadeldekjes goed bevestigd zijn aan het zadel door middel van de bevestigingslusjes. Op deze manier kan voorkomen worden dat het zadeldekje onder het zadel gaat schuiven.

Het is voor de levensduur van het zadeldekje en het welzijn van het paard belangrijk dat de dekjes regematig worden schoon gemaakt of gereinigd. Zo kan voorkomen worden, dat opgedroogde vuilresten aan het zadeldekje blijven zitten en de huid onder het dekje gaat irriteren. Borstel altijd na het rijden los vuil en losse haren van de dekjes af.

Een dekje als reclame

Zadeldekjes zijn ook uitermate geschikt als promotiemiddel voor het uitlichten van bijvoorbeeld jouw eigen bedrijf of jouw sponsor. Met een borduring van het logo op jouw dekje, valt jouw bedrijf of sponsor extra op.